Rusya Çernihiv’i vurdu

Dünya Haberleri —

Rus füze saldırısı

Rus füze saldırısı

  • Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Çernihiv’i hedef alan Rus füze saldırılarında 13 kişinin öldüğünü onlarca kişinin de yaralandığını açıklayıp, Batılı ülkelerden hava savunma sistemleri talebini yineledi.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'nın kuzeyindeki Çernihiv kentine düzenlediği füze saldırısında en az 13 kişinin yaşamını yitirdiğin ve onlarca yaralı olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Ihor Klymenko yaptığı açıklamada, binalara, araçlara ve belediye altyapısına zarar veren saldırıda, kurtarma operasyonları devam ederken 60'tan fazla kişinin de yaralandığını söyledi. Belediye Başkanı Vekili Oleksandr Lomako, yerel saatle sabah 9'dan (06:00 GMT) hemen sonra şehrin insanları yoğun olarak bulunduğu bir bölümünde üç patlamanın meydana geldiğini söyledi. Ukraynalı yetkililer, saldırı anında can pazarının yaşandığını ve büyük bir yıkımın olduğunu söyledi.

Kan bağışı çağrısı yapılıyor

Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana sivilleri hedef aldığını inkar eden Rusya'dan henüz bir yorum gelmedi. Çernihiv, başkent Kiev'in yaklaşık 150 km (90 mil) kuzeyinde, Rusya ve Beyaz Rusya sınırına yakın bir konumda yer alıyor ve yaklaşık 250.000 kişilik bir nüfusa sahip.

Çernihiv bölge hastanesi başkanı, saldırıda yaralanan en az 18 kişinin orada tedavi edildiğini söyledi. Daha fazla yaralı sivilin başka hastanelere götürüldüğünü söyleyen yetkili, bölge sakinlerini kan bağışına çağırdı.

Saldırı sonrası açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ülkesinin hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu söyleyerek, Batılı müttefiklerden talepte bulundu. Zelensky, "Ukrayna yeterli hava savunma ekipmanına sahip olsaydı ve dünyanın Rus terörüne direnme kararlılığı yeterli olsaydı bu olmazdı" dedi.

Almanya geçen hafta Ukrayna'ya ABD yapımı bir Patriot hava savunma sistemi ve hava savunma füzesi sağlayacağını açıklamıştı. Zelenskyy, teslimatın "bizim için kritik bir zamanda Ukrayna'ya gerçek bir destek işareti" olduğunu söyleyerek Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a teşekkür etti. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.