Pakistan’ı sel vurudu: 55 ölü, onlarca yaralı

Dünya Haberleri —

Sel felaketi / Pakistan

Sel felaketi / Pakistan

  • Kışın yaşanan kuraklığın etkisiyle sertleşen toprak Afganistan’da başlayan ve Pakistan’a ulaşan aşırı yağışların sele dönüşmesine sebep oldu. Pakistanlı yetkililer, hayatını kaybedenlerden çoğunun buğday hasadı sırasında yıldırım isabet eden çiftçilerden oluştuğu bilgisini paylaştı.

Pakistan’da yoksulluğun en yoğun olduğu ve alt yapının neredeyse bulunmadığı güneybatısındaki 3 eyalette üç günden beri devam eden şiddetli yağışların sele dönüşmesi ve yıldırım düşmesi sonucu en az 55 kişi hayatını kaybetti. Afet kurumu yetkilileri, Pencap, Belucistan ve Hayber Pantunhva eyaletlerinde üç günden beri kesintisiz sağanak yağış yaşandığını bildirdi. Hint okyanusundan gelen Muson’un etkilediği eyaletlerde, hayatını kaybedenlerden çoğunun buğday hasadı sırasında yıldırım isabet eden çiftçiler olduğu açıklandı.

Başbakan Şahbaz Şerif, yetkililere yağışların etkili olduğu bölgelere acil yardım ulaştırılması talimatını verdiği açıklamasında bulundu. Yağışların yol açtığı sellerde çok sayıda ev hasar görürken yollar ve tarım arazilerinde ciddi tahribat oluştu. Pakistan'da 2022'de ülkenin üçte birini sular altında bırakan sellerde yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetmiş, 30 milyar dolar civarında hasar meydana gelmişti. ISLAMABAD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.