İthal eşkiya yol kesti

Yurt Dışı Haberleri —

  • Heusden-Zolder'de Türk ırkçı yapılanmaların başlattığı provakasyon devam ediyor. Belçika’nın demokratik ortamından  faydalanan ülkücü çeteler geçen araçları tahrip edip linç girişiminde bulundu.

Belçika kamu yayıncısı VRT news Almanya plakalı bir araca saldıran çetelerin aracı tahrip edip sürücüsünü linç ettiği görüntüler yayınladı. Haberde Kürt Türk gerginliği gibi aksettirilen ırkçı kalkışmada son olarak Alman plakalı bir araç ve sürücüye yapılan saldırı gündem oldu. Çetelerin yoldan geçe aracı sıkıştırdığı olayda, sürücü arabasından sürüklenerek çıkartıldı ve kalabalık bir grup tarafından dövüldü. Polisin hızlı müdahalesi durumun daha da büyümesini engelledi.

Heusden-Zolder'deki Koolmijnlaan'dan yeni bir saldırı haberi daha medyaya düştü. Belang van Limburg'un haberinde sosyal medyada dolaşan görüntüler de yer alıyor. Türk ırkçılarının tahrik oldukları iddasına yer verilen haberde polis, “sürücü arabasından sürüklenerek çıkarıldı ve kalabalık bir grup tarafından darp edildi” deniliyor. Linç girişimi esnasında hızla bir araya gelen gruba karşı polisin de hızlı davranarak birkaç ekiple hızla olay yerine intikal ettiğine dikkat çekiliyor. Olayların daha da büyümesini önleyerek kararlı bir şekilde hareket ettiler. 

Vise’de gergin gece

Belçika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden De Standaard Pazartesi akşamı Liège eyaletinin Wezet kentinin bir alt belediyesi olan Cheratte'deki Rue de Visé'dede bir ülkü ocakları binasının ateşe verildiğini haber yaptı. Nieuwsblad yayınında yanan yerin kafe olduğunu iddia ederek tabeladaki ülkü ocakları yazısını göstermemeye özel önem verdi. Polis kaynakları ellerinde beyzbol sopaları ve molotof kokteylleri olan bir grubun toplantı merkezini ateşe verdiğini söylüyor. Yapanların kimler olduğu hakkında bilgi bulunmazken yakılan yerin tabelasında ülkü ocakları olduğu yazılı. HASSELT

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.