NATO'nun yeni tasfiye planı

Kadın Haberleri —

  • KJK Koordinasyonu, Avrupa’da basın çalışanları ve Kürt devrimcilere yapılan saldırıların NATO’nun yeni tasfiye planı çerçevesinde olduğunu belirterek, “Kirli ve karanlık politikalarından vazgeçin. Bu saldırılar ‘Jin Jiyan Azadî’ felsefesi, anlayışı, yaşam ve mücadele tarzına karşı da geliştiriliyor” dedi.

KJK Koordinasyonu, Avrupa’da basın çalışanları ve Kürt devrimcilerine yönelik saldırıların, gerillanın Zap’ta ortaya koyduğu tarihi direniş ve gerçekleştirdiği eylemler, 8 Mart, Newroz ve 31 Mart yerel seçimde kazanılan zaferin ardından başlatılmasına dikkat çekti.

Kadın düşmanı, ırkçı, faşist sistemin yürüttüğü 3’üncü Dünya Savaşı, esasta halkların ve kadınların özgürlük davalarının tasfiyesini amaçladığını belirten KJK Koordinasyonu’nun Avrupa’daki saldırılara ilişkin açıklamasından bazı bölümler şöyle: “Kuzey, Güney Kürdistan’ta gerillaya dönük başlatılan saldırılar, Türkiye’de Kürt demokratik siyasetine dönük yürütülen kirli planlamalara paralel olarak Avrupa ve Türkiye’de basın kurumları, çalışanları ve Kürt devrimcilerine dönük gözaltılar bir NATO saldırısıdır. Halkımızın meşru mücadelesini yapılan tüm saldırılara rağmen tasfiye edemeyen NATO, yeni bir tasfiye planı daha devreye koymuş bulunmaktadır.

Kirli politikadan vazgeç

Fransa, Almanya, Belçika başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine sözümüz şudur; ‘Kürt halkı ve çocukları DAİŞ’i yenilgiye uğratan ve bu nokta da büyük bedel verenlerdir. Avrupa’yı DAİŞ belasından önemli oranda Kürt halkının çocukları, PKK gerillaları ve YPJ-YPG güçleri korumuştur. Direniş ve mücadelesiyle ön almıştır. O gün bunu alkışlayanlar, bugün kendi kirli çıkarları için Kürt halkının kurumlarına saldırmakta ve devrimcilerini tutuklamaktadır. Katledilmesine ve tutuklanmasına destek sunmaktadır. DAİŞ’i besleyen, koruyan ve tehdit aracı olarak kullanan Erdoğan/Bahçeli özel savaş rejimini ayakta tutmak ve korumak için Kürtlere saldırmaktadır. Bu güçleri kirli ve karanlık politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Bu saldırılar ‘Jin Jiyan Azadî’ felsefesi, anlayışı, yaşam ve mücadele tarzına karşı geliştirildiğini de hatırlatmak istiyoruz.’

Belçika için kara leke

Avrupa’nın ortasında hiçbir etik, hukuki norma sığmayan, bir halkın acılarının, direnişinin, var olma mücadelesinin sesi soluğu, dili olmaya çalışan özgür basın emekçilerine dönük geliştirilen bu anti demokratik saldırıyı kınıyoruz. Belçika’nın insan hakları ve basın özgürlüğü gibi değerleri Türkiye ile yürüttüğü kirli pazarlıklara kurban etmesi utanç vericidir.  Bu Halkımızın özgür haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır.  Hakkın, hukukun, insan haklarının, demokrasinin kalesi olduğunu iddia eden Avrupa gibi bir yerde ezilen bir halkın meşru davasının sözü dili olmaya çalışan bir basın merkezine yöneltilen bu saldırı Avrupa’nın çokça iddia ettiği insan hakları savunuculuğuna da vurulmuş bir darbe ve lekedir.” DENDERLEEUW

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.