Şampiyonluğunu Öcalan’a hediye etti

Toplum/Yaşam Haberleri —

Recep Arslan

Recep Arslan

  • Recep Arslan, yaklaşık 14 bin kişinin katıldığı Freiburg’daki maratonda şampiyonluk ipini göğüsledi. Arslan, “Şampiyonluğumu Önder Öcalan'a hediye ediyorum” dedi.

M. ZAHİT EKİNCİ/FREİBURG

Vanlı Recep Arslan, yaklaşık 14 bin kişinin katıldığı Freiburg’daki maratonda şampiyonluk ipini göğüsledi. Arslan, "Kazandığım bu şampiyonluğu 25 senedir İmralı'da esir tutulan özgürlük maratonunun en büyük koşucusu Önder Öcalan'a ve 14’de 14 yapan Van halkı olmak özere tüm Kürt halkına armağan etmek istiyorum” dedi.

Recep Arslan, bu yıl 7 Nisan’da Freiburg'da yapılan koşu yarışmasında yarı maraton bölümünde 21 kilometrelik yolu 1 saat 9 dakika 11 saniyede katederek şampiyonluk ipini göğüsledi. Kardeşi Cumali Aslan ise Fransa’nın Nancy kentinde Yaz Olimpiyatları branşları arasında yer alan “Yol Yarışı” atletizm dalında 20 km’lik yürüyüşte birinci çıktı ve altın madalya kazanmıştı.

 

 

Sürgünde koşuya devam

Arslan, yaklaşık 15 senedir atletizm dalında sportif faaliyetler yürütüyor. Kardeşi Cumali Arslan ile beraber bir buçuk senedir mülteci olarak Almanya'da yaşıyor. Daha önce de Türkiye'de yapılan atletizm yarışmalarında dereceler alan Arslan, “Kürt olmam nedeniyle Türk milli takımına alınmadım” diyerek Kürtlere olan ayrımcılığın hayatın her alanında olduğuna vurgu yapıyor.

Arslan, 10 yaşından beri atletizm yapıyor. Şu anda Freiburg’a yakın bir mülteci kampında kalıyor. Arslan, “En son Gümüşhane'de yapılan dağ maratonunda birinci oldum. Ama Kürt oluşumdan dolayı her zaman ayırımcılığa maruz kaldığımı düşünüyorum. Derecesi benden daha kötü olan insanlar milli takıma alınırken beni almadılar” diyor.

'Haftada en az 200 km koşuyordum’

Arslan, Freiburg'da yapılan maratona zor şartlar altında hazırlandığını belirtti ve ekledi: “Her sabah her akşam maratona hazırlanmak için koştum. Haftada en az 200 km koşuyordum. Ama kaldığım kamp çok gürültülü olduğundan uyku sorunları çekiyordum. Bir de Türkiye ile Almanya arasında yükseklik yani rakım sorunları var. Ama her şeye rağmen beslenmeme dikkat ederek ve antremanlarımı düzenli yaparak hazırlandım.”

21 kilometrelik koşu

Yaklaşık 14.000 kişinin katıldığı Freiburg maratonunda dair ise Arslan şunları dile getirdi: “Zorlu bir yarışma olacaktı. Ama sonuçta ben zoru başaran bir halkın soyundan geliyorum. 21 kilometrelik koşu parkurunu 1 saat dokuz dakikada bitirdiğimde dünyalar benim oldu sanki. Yarışmadan hemen sonra Yüksel Koç ağabey beni arayarak, 'Başardın' deyince o anki mutluluğumu tarif edemem.”

 

 

Öcalan ve Van için

Freiburg maratonunda şampiyon olması Alman basının da dikkatini çektiğini ifade eden Arslan olimpiyatlara Kurdistan’a adına katılmak istediğine söyledi: Arslan, “Spor hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Her zaman bu halkın onurlu bir evladı olarak ülkemi her yerde temsil etmek istiyorum. Bir gün nasip olursa olimpiyatlara Kurdistan adına katılıp Kurdistan bayrağını dalgalandırmak isterim ki bu benim en büyük hayallerimden birisi. Kazandıgım bu şampiyonluğu 25 senedir İmralı'da esir tutulan özgürlük maratonunun en büyük koşucusu Önder Öcalan'a ve Van'da 14 belediyeyi alan başta Van halkı olmak özere tüm Kürt halkına armağan etmek istiyorum.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.