Boykotu sürdürmekte kararlılar

Cezaevi

Cezaevi

  • Tutsaklar, mahkemeleri boykot etmekte, telefon ve aile görüşüne çıkmamakta kararlı olduklarını belirterek, İmralı'daki yasa dıyı duruma son verilmesini istiyor.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa çözüm" kampanyası kapsamında 27 Kasım'da başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 4 Nisan'a kadar sürdü. Tutsaklar adına yapılan açıklamada, "4 Nisan tarihi itibarıyla yeni bir aşamaya evrilme ihtiyacı göstermiştir. Tutsaklar olarak, ırkçı, ayrımcı ve faşist özellikleri fazlasıyla teşhir olan, Kürt realitesi söz konusu olduğunda kendi yasalarını dahi tanımaz hale gelen sömürgeci mahkemeleri boykot, haftalık telefon ve aile ziyaretlerine çıkmama kararı aldık. 4 Nisan’dan itibaren hamlemizi, 'Önderliğimizle aynı koşullarda yaşama' şiarıyla mahkeme, aile ziyareti ve telefon görüşü boykotlarıyla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz" denilmişti.

Tecrit kalkmadığı sürece

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Bakır Öztürk, ailesi ile yaptığı son telefon görüşmesinde tecrit kalkmadığı sürece eylemlerinin devam edeceğini kaydetti. Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde tüm yurtsever gençliğe çağrıda bulunan tutsak Öztürk, şunları belirtti: “Ben ve arkadaşlarım, Önderlik üzerindeki tecrit kalkana kadar ne telefon görüşüne ne de aile görüşüne çıkmayacağız. Dışarıda size bir görev düşüyor, sesimizi herkese duyurun. Sosyal medya, CİMER ve Adalet Bakanlığı gibi her yere sesimizi duyurun. Çağrımız tüm halklara ve tüm yurtsever gençliğedir. Halkımızın Önderliğimize destek olması ve bir an önce üzerindeki tecridi kırmaları gerekiyor.”

Sessiz kalmamalıyız

Öztürk’ün kardeşi İbrahim Öztürk ise vicdan sahibi herkesin bu durum karşısında sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak, duyarlılık çağrısında bulundu. Öztürk, “Yıllardır Kürt halkı olarak ezilen bir halkız. Fakat biz bu duruma asla baş eğmedik ve eğmeyeceğiz, bunu özellikle belirtmek istiyorum. Cezaevlerindeki koşulları zordur. Biz ailecek ziyaretçi olarak en son görüşe gittiğimizde bile insanlık dışı aramalara maruz kaldık” diye konuştu.

Mücadelemiz tecridi kıracak

Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan tutsakların avukatlarıyla yaptıkları görüşmede, şu mesajı gönderdi: “Sizleri mücadelenin gücüyle selamlıyoruz. Başta Önder Apo olmak üzere şu an yaşamın her alanına mücadele eden herkesin bayramını kutluyoruz. Değerli annelerimizin ve ailelerimizin yürüttüğü mücadele bizlere güç ve moral veriyor. Ailelerimizin bu onurlu mücadelesini selamlıyoruz. İçeride ve dışarıda büyüyen mücadelemiz Önder Apo’ya dönük tecridi kıracaktır. Tüm halkımızı selamlıyoruz.” AMED

 

* * *

Yeni aşamanın hazırlıkları

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Eylem Birtane, Adalet Nöbeti eylemini farklı bir evreye taşıyacaklarını ve hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Tutsak yakınlarının Amed, Wan, Êlih, Adana, Mersin, İstanbul ve İzmir’deki Adalet Nöbeti, önceki gün itibarıyla tamamlandı. MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Eylem Birtane, “Tecrit artık politik bir sorun olmanın yanında insani ve vicdani bir sorun haline geldi” dedi. Tecridin toplumun tamamına sirayet ettiğine dikkat çeken Birtane, “27 Kasım’da cezaevlerinde açlık grevi direnişleri, daha sonra anneler tarafından Adalet Nöbeti eylemleri başladı. Özgürlük Yürüyüşü gerçekleştirildi" hatırlatmasında bulundu.  

Eylemlerinin farklı bir boyuta geçme ihtiyacının doğduğunu söyleyen Birtane, "Bizim de bu doğrultuda önceliğimiz Adalet Nöbeti’ndeki annelerin talebinin ne olduğuydu. Onlardan nasıl bir eylemsellik başlatmak istediklerine dair görüş aldık. Bu görüşler doğrultusunda biz de yeni bir evreye geçeceğiz. Bu yönlü çalışmalarımız devam etmekte. Hazırlıklarımız tamamlanınca eylemimizin seyrine dair açıklama yapacağız” şeklinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.