DAİŞ saldırısı, 20 ölü

Dünya Haberleri —

Daiş saldırı

Daiş saldırı

  • DAİŞ Humus’un doğusunda yaptığı saldırıda 16 askeri öldürdü bunların 9’u Filistinlilerden oluşan Kudüs gücünden. Elbukemal’da da askeri karargahı vurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Şam’daki hükümetin hakim olduğu bölgelerde DAİŞ aktivitesinin karargahlara saldırı düzeyine ulaştığını duyurdu. SOHR’un duyurduğu haberde, DAİŞ’liler Şam'ın kontrolündeki bölgelere düzenlediği iki saldırıda rejim yanlısı güçlerden 20 silahlı güç üyesini öldürdüğünü duyurdu.

AFP’nin de yerel kaynaklardan doğruladığı haberde, “DAİŞ hücreleri tarafından Humus'un doğu kırsalında bir askeri otobüse düzenlenen saldırıda rejim güçleri ve rejim yanlısı grupların 16 üyesi öldürüldü” denildi.

Gözlemevine göre ölenler arasında Şam yanlısı Filistinli savaşçılardan oluşan Kudüs Tugayı'ndan dokuz savaşçı da bulunuyor. Ayrıca SOHR, DAİŞ’in Suriye'nin doğusundaki Elbukemal kırsalında askeri karargâha düzenlediği bir başka saldırıda da rejim güçlerinin dört üyesi öldürüldü.

3 ayda 200 asker

Yıl başından beri DAİŞ aktivitesinin arttığı Suriye’de, Mart ayı sonlarında çölde kurduğu bir pusuda sekiz Suriye askerini öldürmüştü. Gözlemevi, yılbaşından bu yana Deyrizor, Humus, Rakka, Hama ve Halep vilayetlerinde pusu ve saldırılarda öldürülen 200'den fazla rejim gücü ve ona ya da İran'a bağlı savaşçı olduğunu bildirdi. aynı dönemdeki saldırılarda en az 37 sivil hayatını kaybederken, rejim güçleri ve rejim yanlısı gruplar da 24 çeteyi öldürüdü.

2014 yılında Irak ve Suriye'nin büyük bölümününü ele geçiren DAİŞ çeteleri ana gövdesini YPG/YPJ güçlerinin oluşturduğu QSD’nin müdahalesi ile art arda yenilgiler aldı. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) aylarca süren çatışmaların ardından Mart 2019'da DAİŞ’in yenildiğini ilan etti. HALEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.