Geri çekiliyorlar

Dünya Haberleri —

Rusya - Ukrayna savaşı

Rusya - Ukrayna savaşı

  • Asker ve mühimmat yetersizliği yaşayan Ukrayna, cephenin  Donetsk hattında dörtten fazla köyü bırakarak geri çekildi. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Syrskyi: “Doğu cephesinde durum kötüleşti.”

Rusya’nın Donetsk ve Lugansk hattına yaptığı yığınak ile ilerleme kaydettiğini söyleyen Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Syrskyi, bazı bölgelerde geri çekilmeler yaşandığını ve Rus ilerlemesine karşı toprak kaybettikleri açıklamasında bulundu. General Syrskyi, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Cephedeki durum daha da kötüleşti" ifadesini kullanarak, Ukrayna birliklerinin bazı bölgelerde daha batıdaki yeni savunma hatlarına geri çekildiğini ve ilerleyen Ruslar karşısında toprak kaybettiğini dile getirdi.

‘Taktik başarı’ dedi

General Syrskyi, "Düşman genel olarak bazı taktik başarılar elde etti, ancak operasyonel avantaj elde edemediler." değerlendirmesinde bulundu. Rus birlikleri özellikle Donetsk bölgesinde, sene başından bu yana insan gücü ve silah üstünlüğü avantajından da yararlanarak yeniden saldırıya geçmiş durumda. Avdiivka'nın kuzeyindeki Berdychi ve Semenivka köylerinin batısında ve daha güneydeki Maryinka kasabası yakınlarındaki Novomykhailivka'da yeni mevzilerin ele geçirilmesi ardınan, Rusya'nın dört tugay gönderdiği bilgisini paylaştı.

Kale’den sonrası geliyor

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Berdychi yakınlarındaki bir başka köyü daha ele geçirdiklerini duyurdu. Rus birlikleri, Kiev'in 'kale' olarak nitelendirdiği Avdiivka'nın kontrolünü ele geçirdikten sonra Ukrayna'nın topçu mermisi ve insan gücü eksikliğinden faydalanarak ilerleme kaydediyor. Syrskyi, Chasiv Yar ve kuzeydoğusundaki Ivanivske köyünü cephenin bu bölümündeki "en sıcak noktalar" olarak tanımladı. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.