Ölü sayısı 34 bini aştı

Dünya Haberleri —

Bernie Sanders

Bernie Sanders

  • Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 34 bin 454’e yükselirken Senatör Sanders, "Netanyahu bunun hesabını vermeli" dedi.

ABD Senatosunda Vermont Senatörü Bernie Sanders, konuğu olduğu CNN'in "State of the Union" programında, “Netanyahu'nun Gazze'de etnik temizlik yaptığı tartışma götürmez bir konu. Gazze halkının yüzde 80'ini yerinden etti" dedi. Programda sorulan üniversitelerde süren Filistin'e destek gösterilerinde Yahudi karşıtı söylemlerin sorulması üzerine Sanders, Yahudi karşıtlığıyla birlikte İslam karşıtlığına da karşı çıkılması gerektiğini vurguladı. Bernie Sanders odaklanılması gereken ana konunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de yol açtığı insani facia olduğunu dile getirdi.

Netanyahu hesabını versin

Sanders, İsrail'in Gazze'de sistematik şekilde sağlık sistemi ile esasen tüm Gazze'yi yok etmeye çalıştığını belirterek, "Amerikan halkının çoğu Netanyahu'nun savaş makinesinden iğreniyor ve ABD'nin buna destek olmasına karşı çıkıyor." ifadesini kullandı. "Netanyahu bunun hesabını vermeli" diyen Sanders, Gazze’nin yüzde 5’inin savaşta ölü ya da yaralı olduğunu söyledi.

34 bin ölü 77 bin yaralı

İsrail’in hava ve kara  saldırılarının devam ettiği Gazze’de, yaşamını yitirenlerin sayısı 34 bin 454’e yükseldi. İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin’in Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda 34 bin 454 kişi hayatını kaybetti, 77 bin 575 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik son 24 saatte düzenlediği 7 saldırıda 66 Filistinli yaşamını yitirirken, 138 sivil de yaralandı. Açıklamada, enkaz altında ve yollarda ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığı çok sayıda ölünün bulunduğu da vurgulandı.

275 kişi gözaltında

ABD üniversitelerinde Filistine destek adına yapılan protestolar için çağrı yapan Beyaz Saray eylemlerin barışçıl bir atmosferde kalmasını isterken dört üniversitede 275 kişi gözaltına alındı.

Bu protestoların önemli olduğunu ancak gösterilerin barışçıl kalması gerektiğini vurgulayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, "Barışçıl protesto hakkına kesinlikle saygı duyuyoruz" dedi. Kirby, "Ancak son günlerde duyduğumuz antisemitist dili ve nefret söylemi ile şiddet tehditlerini kesinlikle kınıyoruz" diyerek Beyaz Saray'ın protestolara yönelik tutum konusundaki kararı yerel yetkililere bıraktığını ifade etti. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.