Fitre ve zekatlar Kurdistan’a

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor a Kurdistanê

Heyva Sor a Kurdistanê

  • Heyva Sor a Kurdistanê,  Ramazan vesilesiyle Avrupa’da yaşayan Kurdistanların fitre ve zekatlarını Kurdistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kampanya başlattı.

ARJÎN NUJÎN

Heyva Sor a Kurdistanê, Ramazan ayı dolayısıyla topladığı fitre ve zekatları Kurdistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Heyva Sor a Kurdistanê kardeş kurumları ile birlikte 32 yıldan bu yana dört parça Kurdistan’daki ihtiyaç sahipleriyle farklı coğrafyalardan insanlar arasında köprü oluyor. Heyva Sor, Ramazan vesilesiyle Avrupa’da yaşayan Kurdistanların fitre ve zekatlarını Kurdistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kampanya başlattı. Kurdistan’da devam eden savaş, doğal afetler ve özellikle Rojava’ya uygulanan ambargo, fitre ve zekatların buradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması açısından çok daha fazla önem kazanıyor.

12 Euro belirlendi

Heyva Sor a Kurdistanê, kampanya kapsamında toplanacak fitreyi bu sene kişi başı 12 Euro olarak belirledi. Heyva Sor a Kurdistanê yöneticisi Vahdettin Kılıç, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatılması gerektiğini hatırlatarak, herkesi Ramazan ayında sorumluluk almaya davet etti. Kurdistan’daki savaşa dikkat çeken Kılıç, “Kurdistan’da yüz binlerce insan saldırılar sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kaldı ve zor koşullarda yaşıyor. İhtiyaç sahibi insanların umut ve beklentilerini yerine getirelim; yaralarını iyileştirelim. Ramazan ayındaki görevlerimizi yerine getirmek için gelin el ele verilim. Fitre, zekat ve sadakalarımızı Heyva Sor a Kurdistanê aracılığıyla Kurdistan’daki halkımıza ulaştıralım” dedi.

 

 

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Kılıç, toplanacak yardımların Kurdistan’da oluşturulan komisyonlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacağını belirterek yardımların nakit para, yardım kolileri ve alışveriş kartlarına yüklenilecek paralarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktardı. 32 yıllık deneyimlerine dayanarak yardımların zamanında ve en iyi şekilde ulaştırılacağını söyleyen Kılıç, ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi noktasında çalışmaların çok önceden başladığını kaydetti.

 

Kampanyaya nasıl katılacaksınız?

Çeşitli biçimlerde kampanyaya katılmanın mümkün olduğuna işaret eden Kılıç şu bilgileri verdi:

“Tüm kurumlarımızın banka hesapları www.heyvasor.com adresindeki web sayfamızda bulunuyor. Yeni Özgür Politika Gazetesi’nde yayınlanan reklamlarımızda sosyal medya hesaplarımız da var. Fitre ve zekatlarını bağışlamak isteyen halkımız, yardımlarını alanlarda çalışma yürüten Heyva Sor a Kurdistanê çalışanlarına makbuz karşılığı elden verebileceği gibi alanlarda çalışma yürüten Heyva Sor a Kurdistanê çalışanlarından fitre ve zekat zarfları alıp, içine yardımlarını koyup çalışanlarımıza vererek kampanyaya katılabilirler.” 

Ayrıca, Paypal ödeme sistemiyle https://www.paypal.com/paypalme/heyvasorakurdistane adresinde de kampanyaya katılmak mümkün.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.