Büyük bir ders vereceğiz

  • Partisinin Qers’teki mitinginde konuşan DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, "Bizi tanımayan, yok sayan, yoksullaştıran, işsiz ve aşsız bırakanlara 31 Mart’ta büyük bir ders vereceğiz” dedi.

DEM Parti'nin tekçiliğin ve zorbalığın panzehiri olduğunu belirterek, DEM Parti ağacının altına herkesi davet eden Eşbaşkan Tuncer Bakırhan, şunları vurguladı: "DEM Parti, sadece bir seçim partisi değil, mücadeledir, tarihtir. Hiç kimse bizi 3. Yol'dan vazgeçiremez, bize ayar veremez. Dümeni yanlış yere kıramaz, biz buna izin vermeyiz. 3. Yol faşizmle, yolsuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmenin yoludur. Bunun adresi de DEM Parti’dir. Bir yol varsa bizim yolumuzdur." 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Qers'in Cumhuriyet Meydanı’nda seçim mitingi düzenledi. Saygı duruşunun ardından konuşan DEM Parti Qers Belediyesi Eşbaşkan Adayı Arzu Savaş Derman, kentin hizmet görmediğini ifade etti. Derman, "Halkımızın sorunlarını demokratik bir yönetim anlayışıyla bizler çözeceğiz. Azeriler, Terekemeler, Kürtler ve tüm inançlar için eşit bir biçimde çalışacağız. Çok dilli ve çok kültürlülüğü esas alacağız” dedi. Eşbaşkan Adayı Kenan Karahancı ise "Bugün Karslı olmayan taşımalı seçmen getirerek irademizi gasp etmeye çalışıyorlar. Rantçılar, kartçılar, hırsızlar, çeteler bizlerin belediyeyi almamızı istemiyor" diye konuştu.  

DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti’nin fikriyatını Qers’ten aldığını belirterek, "31 Mart seçimlerine giderken birileri Terekemecilik, birileri yerlicilik, birileri Azericilik yapıyor ama biz halkların partisiyiz, bütün inançların partisiyiz. Bir Kürt'ün DEM Parti’de ne kadar yeri ve karşılığı varsa Kars’ta yaşayan diğer halklar ve inançların da o kadar karşılığı var. Kars, DEM Parti demektir. DEM Parti, Kars gibi renklidir" dedi. 

Fetih namazı kılan kayyum

Belediyeye kayyum atanmasını hatırlatan Bakırhan, "Kayyum efendi ilk olarak belediyenin önünde namaz kıldı. Biz inançlı bir toplumuz. Biz namazı niyazı, Ramazanı, orucu AKP ile öğrenmedik. Bin yıllardır bu topraklarda birlikte özgürce yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Sizin huzurunuzda kayyum efendiye soruyorum; belediye önünde namaz kılan, belediye gasp edilirken namazla belediyeyi teslim alan bir kayyum hırsızlık yapar mı? Yaptı. Kars Belediyesi’nin bütçesini çarçur etti. 3-5 tane mafyaya, sermayeye peşkeş çekti. Yol ve su yok ama Kars borç konusunda büyükşehir belediyeleriyle yarışıyor" diye konuştu. 

 

 

Savaşa var, halka yok

Emekliye, asgari ücretliye gelince kaynağın olmadığının söylendiğine işaret eden Bakırhan, şöyle devam etti: "Topa var, tüfeğe var, askere var, polise var... Kars’ta doktor yok, uzman yok. O zaman kaynağı savaşa, topa tanka değil, emekçiye ve emekliye harcarsan kaynak yaratırsınız. Onlar varlığını milliyetçilik, savaş, çatışma üzerinden oluşturduğu için kaynakları çarçur ediyor. Bir belediye başkanının sadece bir kentte 600 tane dairesi olur mu? Bu sadece bir kentte. 600 dairesi olan bir belediye başkanı ve mensubu olduğu bir parti bizim halimizi anlar mı? Anlamaz. Onların derdi iktidar, daha çok zenginleşmek. Bizi tanımayan, yok sayan, yoksullaştıran; gençlerimizin işsiz ve aşsız kalmasını sağlayanlara 31 Mart’ta büyük bir ders vereceğiz. 

Sen buradaki savaşa bak

Şimdi çıkmış sanırsın ki dünyanın barışını Erdoğan getirecek. Kardeşim her gün Türk ve Kürt gençleri yaşamlarını yitiriyor. Türk ve Kürt gençlerinin cenazesi geliyor. Sen Ukrayna-Rusya barışını sağlayacağına niye kendi Kürt kardeşlerinle kendi toplumsal barışını sağlamıyorsun? Dünyada barışsever ama bu seçimde ‘Kürt'ün başına top, tüfek, mermi yağdıracağım’ diyor. 

 

 

DEM Parti panzehirdir

DEM Parti, tekçiliğin ve zorbalığın panzehiridir. DEM Parti, demokratik Türkiye’den yana olan herkesin evidir ve adresidir. DEM Parti ağacının altına herkesi davet ediyoruz. DEM Parti, sadece bir seçim partisi değil, mücadeledir, tarihtir. Onun için emekçilerin, yoksulların adresi DEM Parti’de bir araya gelelim. Biz, 3. Yoluz. Kadınların, emekçilerin, gençlerin, ezilenlerin partisiyiz. Hiç kimse ama hiç kimse bizi 3. Yol'dan vazgeçiremez, bize ayar veremez. Dümeni yanlış yere kıramaz, biz buna izin vermeyiz. 3. Yol faşizmle, yolsuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmenin yoludur. Bunun adresi de DEM Parti’dir. Bir yol varsa bizim yolumuzdur. Dolayısıyla Kars’ın Azerisini, Terekemesini, emekçisini Türkiye’nin neresinde olursa olsun üçüncü yol ağacının altında birleşmeye, mücadele etmeye ve oyunu vermeye çağırıyorum." 

Miting, müzik dinletisi ve çekilen halaylarla devam etti. QERS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.