Binlerce kişi sahada olacak

DEM Parti

DEM Parti

  • Seçim günü binlerce kişinin sahada çalışma yürüteceği Amed’de halk seçime hazır. Teknik çalışmaların da devam ettiği kentte DEM Parti yaşanacak hiçbir hukuksuzluk ve hak ihlaline geçit vermemek için alanda olacak.

MEDİNE MAMEDOĞLU / AMED

Partilerin alandaki çalışmaları hız kesmeden devam ederken, seçim günü oluşabilecek sorunlara dair ise önlemler alınıyor. Bu önlemlerin yoğun bir şekilde alındığı kentlerden biri de Amed. Bir milyondan fazla kişinin oy kullanacağı kentte DEM Parti, sandığa dair çalışmalarını hızlandırdı. Amed nüfusu geçtiğimiz yıla nazaran 9 bin kişilik bir artış yaşarken seçmen sayısındaki artış neredeyse bunun iki katı oldu. Bu durum Amed’de genç nüfusunun çokluğunu göz önüne sererken, güncel seçmen sayısı da belli oldu. 17 bin kişilik artışın yaşandığı kentte Pazar günü 1 milyon 164 bin 129 seçmen sandık başına giderek oy kullanacak.

Bin 73 okul sorumlusu olacak

Çalışmalarını sürdüren DEM Parti, 17 ilçenin hepsini almayı hedefliyor. Seçim günü yaşanacak tekniki ve hukuki sorunlara dair görevlendirmeye başlanırken, 31 Mart günü binlerce çalışanı ile beraber sandık başlarında olacak. Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, kentteki son hazırlıkları ve çalışmaları gazetemize anlattı. Okul sorumlusu, sandık görevlisi, müşahit ve gözlemci avukat noktasında çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Abbas Şahin, seçim günü binlerce kişinin alanda çalışma yürüteceği bilgisini verdi. 5 binden fazla müşahit hedeflediklerini söyleyen Abbas Şahin, kent genelinde de bin 73 okul sorumluları olduğunun altını çizdi. Abbas Şahin, şunları söyledi: “Hazırlıklarımız hala sürüyor. Geri kalan eksiklerimizi tamamlıyoruz. Şu anda kent genelinde 3 bin 968 sandık var, gezici sandıkları da eklediğimiz zaman bu sayı 3 bin 975’e yükseliyor. İlçelere konumlandırdığımız sandık görevlileri tamamlanmış durumda. Seçime dair 17 ilçenin hepsinde programlar ve halk ziyaretleri sürüyor. Yine ilçelerdeki okul sorumluları çalışmasını yaptık. Geçtiğimiz yerel seçimde Yeşil Sol Parti olarak seçime dahil olduğumuz için o dönem resmi olarak sandık görevlisi bulunduramıyorduk. Bu seçime DEM Parti olarak girdiğimiz için hem okul sorumluları hem de müşahitler noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Müşahitler ile ilgili çağrılarımız da devam ediyor. Kentte 5 binden fazla müşahit sandık başında görev alacak.”

 

Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin

 

Eğil, Hazro, Kulp’a ağırlık verilecek

Her ilçede çok sayıda avukat görevlendirmesi yaptıklarını ve 145 olan görevli avukat sayısını seçim gününe kadar artıracaklarını belirten Abbas Şahin, özellikle dışarıdan seçmen taşınan Eğil, Hazro ve Kulp gibi ilçelere ağırlık verdiklerini söyledi. Yaşanacak usulsüzlüklere karşı kriz masasının tüm gün boyunca aktif olacağını belirten Abbas Şahin, şunları paylaştı: “Özellikle itiraza yetkili avukatlar noktasına bu dönem çok dikkat ettik. Normalde itiraza yetkili 75, toplamda 145 avukat arkadaşımız sahada görev yapacak. Ancak bunun yeterli olmayacağını düşündüğümüz için avukat sayısını artırmayı hedefliyoruz. Yine sandık başında doğal gözlemci olarak da avukat olacak. Yine ilçelerde oluşabilecek bir soruna direkt müdahale edebilmesi için Kriz Masası da oluşturulacak. Bu masada yöneticilerimiz ve avukatlar olacak. Seçmen taşıma genel olarak kolluk kuvveti üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu kişiler görev belgeleri ile çok sayıda oy kullanıyor. Bununla ilgili sandık görevlilerimize eğitimler veriliyor. Yine Eğil, Hazro ve Kulp gibi taşıma seçmenlerin yaşandığı ilçelerde daha fazla avukat görev yapacak. Var olan avukat sayısını da artıracağız.”

17’de 17 hedefleniyor

Kentte 17 belediyenin 17’sini de almayı hedeflediklerini vurgulayan Abbas Şahin, buna dönük seçim çalışmalarının da son saate kadar yoğun bir şekilde sürdürüleceğini dile getirdi. Abbas Şahin, kentte iktidar tarafından seçim amaçlı çok fazla para harcandığına dikkat çekerek, “Bu yıllardır sürüyor ve artık bir devlet politikası haline gelmiş. İktidarın çok ciddi baskıları var ama burada bir halk iradesi ve gerçekliği de var. En zor şartlarda dahi bu halk kendi iradesini yansıtmış ve kazanmıştır” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.