8 yıllık tahribat yetmedi

Murat İpek

Murat İpek

  • İki dönemdir kayyumla yönetilen Amed’in Pasûr (Kulp) ilçesinde kayyum, 8 yıllık tahribatla yetinmeyip 40 milyona yakın da borç bıraktı.

ASMÎN BARAN / AMED

Taşımalı seçmen ve hayali seçmen oyunlarına rağmen Pasûr’da DEM Parti oyların yüzde 55.94’ünü alırken, AKP ise yüzde 32.51’de kaldı. Kayyum ardında yüklü bir borç bırakırken, belediye ait yerleri de devretti. HDP döneminde yapılan Kadın İstihdam ve Dayanışma Merkezi ile Kültür ve Gençlik Merkezi, bedelsiz bir şekilde kaymakamlığa devredildi. Yapımı 15 milyon 750 bin TL’ye mal olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu da Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devredildi. 

Harcamalar bulunamıyor

Kayyumun tahribatlarına ilişkin konuştuğumuz Pasûr Belediye Eşbaşkanı Murat İpek, “Kayyum arkasında 8 yıllık bir tahribat bıraktı. Pasûr’da geçmiş 8 yıl boyunca halka hiç hizmet edilmediğini net bir şekilde gördük” diyerek şöyle devam etti: “Hem köylere hem de merkeze hiç hizmet yapılmamış. Halk da bunun farkında olarak sandık başına gitti. Yine işgal edilen ve devredilen kurumlar var. Gelen vergiler ya da İller Bankası'ndan gelen ödemelerin nereye harcandığına dair bir bilgi yok. Bizler o verileri tarattık, ancak özellikle kültür üzerinden yapılan giderlerin nereye harcandığını bilmiyoruz. Şu anda 40 milyona yakın bir borç var. Bu borçla beraber yapılmayan hizmete baktığımızda paranın nereye gittiğine dair bir şeffaflık yok. Bu miktar bile Pasûr için büyük bir rakam.”

Araştırmalarını tamamlayarak tahribatın tamamını detaylarıyla kamuoyuna sunacaklarını belirten İpek, Pasûr’da halkın büyük bir emek ortaya koyarak kendisine ait olan belediyeyi geri aldığını hatırlattı. İpek, “Pasûr halkı topyekun el ele verdi ve seçimi kazandı. Büyük direndik ve büyük kazandık. Bizler de bütün projelerimizi halka danışarak hayata geçireceğiz. Kararları da halkla beraber alacağız. Bizim olanı aldık ve bizim olan için çalışıp hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.