Duhokspor Başkanı’na ulusal kıyafet engeli

Dr. Abdullah Duhokî

Dr. Abdullah Duhokî

  • Amedspor maçını izlemek için gelen Duhokspor Başkanı Dr. Abdullah Duhokî, ulusal kıyafetleri nedeniyle stada alınmak istenmedi. Polis engelini aşan ve maçı ulusal kıyafetleriyle izleyen Duhokî, “Böyle bir şey ilk kez başıma geliyor. Bizim kıyafetlerimizle sorunları nedir” diye sordu.

MUSTAFA DOĞAN / AMED

Final maçı olarak görülen ve 3 puan alması halinde şampiyonluğu ilan etmesi beklenen Amedspor-Iğdırspor maçı, bugüne kadar görülmeyen sayıda taraftarın desteğine tanık oldu. 33 bin kişilik stadın biletleri günler öncesinden tükenirken, Büyükşehir Belediyesi stada giremeyenler için Kent Meydanı ve Park Orman'da dev LED ekranlar kurarak halkın buradan maçı izlemesini sağladı. Stad kapılarının açılmasına saatler kala, bileti olan binlerce kişi gerek araçlarla, gerek yürüyerek maçın oynanacağı Seyrantepe Spor Tesisleri'ne akın etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı stad çevresinde polisler özellikle ulusal kıyafetle maça gelenlere engel olmaya çalıştı. Maçı izlemek için Federe Kurdistan'dan gelen Duhokspor Kulübü Başkanı Dr. Abdullah Duhokî de ulusal kıyafetlerini çıkarmaya zorlandı.

Yeleğini çıkarıp girebildi

Ulusal kıyafeti gerekçe edilerek stada alınmayan Duhokî ile polisler arasındaki bir süre gerginlik yaşandı. Duhokî'nin yeleğini çıkarması halinde ancak stada girebileceği belirtildi. Yeleğini yardımcısına veren ve ceket giyen Duhokî ancak bu şekilde stada alındı. Stada girdikten sonra tekrar ceketi çıkarıp yeleğini giyen Duhokî’ye polis stadda da müdahale etti. Giydiği kıyafetin ulusal kıyafeti olduğunu ve çıkarmayacağını belirten Duhokî ile polisler arasında yaşanan gerginliğe Amedspor yöneticileri ve milletvekilleri de müdahale etti. Tepkiler üzerine, sivil polisler Duhokî'nin fotoğraflarını çekip amirine gönderdikten sonra tribünden ayrıldı. Ulusal kıyafet engeline takılan Duhokî, maçı izlemeye gelen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatip tarafından protokolde ağırlandı.

 

 

Kıyafetimizin kime zararı var?

Gazetemize konuşan Duhokspor Başkanı Dr. Abdullah Duhokî, yaşadıklarına bir anlam veremediğini belirterek, "Kıyafetimizin kime zararı var" diye sordu. Amedspor taraftarı olduğunu ve şampiyonluğun ilan edilmesi yüksek olan bu maçta Amedspor'un yanında olmak için geldiğini belirten Duhokî, "İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum ve buna karşı durdum. Aramızda böyle bir münakaşa oldu. En sonunda sadece üzerimdeki yeleği çıkardıktan sonra girebileceğimi söylediler. Yeleğimi çıkarıp yardımcıma verdim, araçtan ceketimi getirerek giyip öyle stada girdim. Bir müddet sonra yardımcım poşete sakladığı yeleğimi denetimden geçirerek getirdi bana ve tribünlerde giydim. Yapılanları kabul etmiyorum.”

Şampiyonluk umudu haftaya kaldı

Amedspor'un 3 puan alarak şampiyonluğu ilan edeceği beklenen maçtan 2-0 mağlup ayrılması taraftarlar arasında hayal kırıklığı yaratırken, şampiyonluk yolunda gözler gelecek hafta Pazar günü deplasmanda oynanacak Somaspor-Amedspor maçına çevrildi. Somaspor maçında 3 puan alması halinde Amedspor şampiyonluğunu ilan edebilecek. Bu maçtan mağlubiyet ya da beraberlikle ayrılması halinde ise şampiyonluk umudu Menemenspor ile sahasında oynanacak maçın sonucuna göre belirlenecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.