10 ilde 72 gözaltı

Gözaltı tepki

Gözaltı tepki

  • Siyasi soykırım operasyonlarının yapıldığı 10 ilde 72 kişi gözaltına alındı.

Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günlerde yapılan ev baskınlarında kaç kişinin gözaltına alındığına dair açıklama yaptı. Yerlikaya, 10 ilde yapılan ev baskınlarında 72 kişinin gözaltına alındığını belirtti.  Mêrdîn, Antalya, Xarpêt, Semsûr, Amed, Eskişehir, İstanbul, Balıkesir, Colemêrg ve Riha'da gözaltına alınan kişilere, "Örgüt üyeliği" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddialarının yöneltildiği belirtildi. 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri Fırat Eren, Mehmet Çobaner, Mehmet Deniz, Medeni Kaya, Serhat Kaya, Yusuf Çiçek ve ismi öğrenilemeyen iki kişi gözaltına alındı. DEM Parti Antalya İl Örgütü, gözaltılara ilişkin açıklama yaptı. "Baskılar ve gözaltılar bizi yıldıramaz" pankartının açıldığı açıklamada DEM Parti Antalya İl Eşbaşkanı İhsan Nergiz, konuştu. Nergiz, siyasi çalışmaların "terörize" edildiğini belirterek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. DEM Parti Antalya İl Eşbaşkanı Hatice Can da baskı ve gözaltı furyasına tepki göstererek, "Demokratik siyaset yapma hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz" dedi.

 

* * *

Cûdî ve Gabar'a 15 gün daha yasak

Gabar ve Cudî Dağı bölgesi, 15 gün boyunca yasaklandı.  Şirnex merkez, Cizîr (Cizre), Basa (Güçlükonak) ve Silopiya (Silopi) ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Gabar Dağı ve Cûdî Dağı bölgesi, 15 günlüğüne “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi. Valilik, yasağın 24 Mayıs'a kadar devam edeceğini açıkladı. ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.