YJK-S, 8. kongresini gerçekleştirdi

Kadın Haberleri —

YJK-S kongre

YJK-S kongre

  • YJK-S, "Bi jin jiyan azadî ber bi şoreşa jinê” şiarıyla düzenlenen 8. kongrede, ” Öncülüğünü Kürt kadınların yaptığı ‘Jin Jiyan Azadî’ modelini yaşamımızın her alanında içselleştireceğiz” mesajı verildi.

İsviçre’de 6 meclis, 5 komün ve 6 inisiyatifin çatı örgütlenmesi olan İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), 8. Kongresini tüm bileşenlerinin katılımıyla 28 Nisan’da gerçekleştirdi. Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Bl) konferans salonunda düzenlenen kongre, "Bi jin jiyan azadî ber bi şoreşa jinê” (Jin jiyan azadî ile kadın devrimine yürüyoruz) şiarıyla yapıldı.

Önderliğin projesini tamamlayacağız

Kongrede konuşan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi Sozdar Sîdar, Kürt kadınlarının dünya kadınları için mücadelede öncü rol üstlendiğine işaret ederek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlüğü için “Benim yarım kalmış projem" sözünü hatırlattı. Sîdar, “Önderliğin bu projesini kadın devrimiyle tamamlayacağız. Bu iradeye sahibiz” dedi.

Öte yandan ‘Jin Jiyan Azadî’nin Öcalan’ın paradigmasıyla şekillenen ve özgür bir yaşamın mümkün olduğunu gözler önüne seren bir model olduğunu söyleyen Sîdar, “Öncülüğünü biz Kürt kadınların yaptığı bu yaşam modelini yaşamımızın her alanında içselleştirecek, örgütlü gücümüzü ortaya koyacağız” dedi.

Yeni dönem ruhu

Kongrede, YJK-S’nin faaliyet raporları okunup üzerinde tartışma ve değerlendirmeler yapıldı. Yeni dönem için seçime gidildi. 12 kişiden oluşan yönetim belirlenirken, Selma Sürer YJK-S’nin yeni dönem sözcüsü olarak seçildi. BASEL 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.