Yas tutacak mezarları olsun diye

Kadın Haberleri —

.

.

  • Enfal Katliamı’nda yakınlarını kaybeden kadınlar 36 yıldır Irak ve Başûrê Kurdistan hükümetlerinden cenazelerini istiyor. Taleplerinin görmezden gelinmesine tepki gösteren kadınlar, “Mezarları ziyaret ettiğimizde belki bir parça huzur bulabiliriz” dedi.

182 bin Kürt yurttaşın diri diri gömüldüğü Enfal Katliamı’nın üzerinden 36 yıl geçti. Irak ve Başûrê Kurdistan Bölgesi hükümetleri Baas rejiminin yıkıldığı günden bu yana toplu mezarları açıp cenazeleri yakınlarına teslim etmedi. Aileler ise 36 yıldır cenazelerin kendilerine teslim edilmesini bekliyor.

Jiyan Hüseyin, Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesindeki Enfal Katliamı’nda yakınlarını kaybetti. Hükümetin kendilerine yardım etmediğini belirtti ve ekledi: “Hükümet hiçbir şey yapmadı yalnızca bir parça toprak verdi. Katliamda yer alan müsteşarların maaşları yakınlarını kaybeden ailelere verilenlerin iki katı.”

 

Jiyan Hüseyin

 

Katillere ödül

Rojnews’e konuşan Jiyan Hüseyin, şehit cenazelerinin ailelerine teslim edilmesini istedi: “En sevdiğim insanları kaybettim. Baas rejiminin müsteşarlarını ve işbirlikçilerini yargılayacakları yerde, onları yüksek maaşlarla ödüllendiriyor.”

 

Hermê Ali

 

Babası ve kardeşlerine mezar arıyor

Hermê Ali, babasını ve üç kız kardeşini kaybetti. Halen cenazelerine ulaşamadığını söyleyen Hermê Ali, “Mezarlarını ziyaret ettiğimizde belki bir parça huzur bulabiliriz. Ancak Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetleri Enfal Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin cenazelerini verme konusunda hiçbir gelişme kaydetmiyor” dedi.

Xawer Kadir

Qadirkerem beldesine bağlı Qeşqey köyünden olan Xawer Kadir ise 108 köylüsünü kaybettiğini, herkesin evleri ve tarlalarının yakılıp, yıkıldığını kaydetti. ÇEMÇEMAL

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.