Tiranların yenilgisini birlikte kutlayalım

Yurt Dışı Haberleri —

  • İngiltere’den siyasetçi, belediye başkanı, milletvekili ve rahiplerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Newroz’u kutlayarak barışa vesile olmasını diledi.

HİKMET ERDEN/LONDRA

İngiltere’den siyasetçi, belediye başkanı, milletvekili ve rahiplerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Newroz’u kutlayarak barışa vesile olmasını diledi.

Jess Phillips

İşçi Partisi Birmingham Yardley Milletvekili Jess Phillips: Birleşik Krallık'ta ve dünyanın her yerinde yaşayan Kürt halkının mutlu ve umutlu bir yeni yıl diliyorum. Bu festival yeni bir yılı, yeni bir başlangıcı temsil ediyor ve geleceğe dair umut veriyor. Kendi kaderini tayin etme yönündeki onurlu mücadelesinde Kürt halkının bu umudunu paylaşıyorum.

Virendra Sharma

İşçi Partisi Ealing Southall Milletvekili Virendra Sharma: Herkese mutlu bir Newroz diliyorum. Kışın sona erişi ve tiranların yenilgisini kutlarken, Kürtlerle birlikte Newroz'u kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Kürt halkına yönelik her yerde devam eden zulüm yanlıştır ve ben her yerde totaliterliğe ve zulme karşı olanların yanında duruyorum. Newroz pîroz be!

Cllr Sarbaz Barznji

Londra Lambeth Belediye Başkanı Cllr Sarbaz Barznji: Bugün, umutla, yenilenmeyle ve birlik vaadiyle dolu yeni bir güne işaret ediyor. Kürt kültürünün zenginliğine ve dayanışmanın gücüne sahip çıkarak yan yana duralım. Bu yeni yıl, yeni bir birlik, refah ve barışı getirsin. Çeşitliliğimizde birleşerek ve herkes için daha parlak bir gelecek inşa etmeye kararlı olarak omuz omuza duralım.

Lloyd Russell-Moyle

İşçi Partisi Brighton Milletvekili Lloyd Russell-Moyle: Yılın bu zamanında Kürtlerin yeni yılını kutluyoruz. Başta büyük Kurdistan olmak üzere dünya genelindeki Kürt topluluklarına nasıl davranıldığını, Türkiye, Irak, İran ve Suriye'de yaşanan sorunları düşünmek için çok önemli bir dönem. Herkesi, kendi kaderini belirleme haklarında Kürtlere destek olmaya davet ediyorum.

David Lammy

İşçi Partisi Gölge Dışişleri Bakanı ve Tottenham Milletvekili David Lammy: Politikada geçirdiğim 24 yıl boyunca, hepimizin evimiz dediği bu harika, çeşitliliğe sahip Londra’nın bu bölgesi özel bir yeriniz olmaya devam ediyor. Buradasınız çünkü buraya adaletsizlikten kaçarak geliyorsunuz. Bu yüzden, bugün Newroz'u kutlarken, hepinize harika bir yıl diliyorum.

Bambos Charalambous

Enfield ve Southgate Bağımsız Milletvekili Bambos Charalambous: Kuzey Londra'daki seçim bölgem birçok Kürt aileye, işletmeye, mağazaya, restorana ve kuruluşa ev sahipliği yapıyor. Kürt arkadaşlarım, komşularım ve meslektaşlarımla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Londra'da ve Birleşik Krallık'ta büyüyen Kürt topluluğumuzu desteklemeye devam edeceğim. Newroz'unuz kutlu olsun, yeni yılın aydınlık, umut ve barış getirmesini diliyoruz.

Joe Ryan

İrlandalı Rahip ve barış aktivisti Joe Ryan: Kürt toplumundan sıkça duyduğum önemli mesajlardan biri, Abdullah Öcalan'ın unutulmaması gerektiğidir. Newroz kutlamaları, Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutukluları anma fırsatı olacaktır. Dayanışma ve desteğimi göstermek için Kürt toplumuyla bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum. Bir İrlandalı olarak, Kürt mücadelesine sesimi katmayı umuyorum.

Paula Barker

İşçi Partisi Liverpool Milletvekili Paula Barker: Çeşitlilik bizim gücümüzdür ve Kürtleri birlikteliklerinden, barış, dayanışma ve adalete dayalı bir yaşam sürdürme kararlılığından dolayı alkışlıyorum. Kürtlerin aşırılığa karşı mücadelesinden, özgürlük ve tanınma taleplerinden, tarihin boyunca karşılaştığınız zulme ve önyargıya karşı direnişinizden ilham alıyorum.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.