Şêlazê'de 13 asker eksildi

HPG Gerillaları

HPG Gerillaları

  • Türk ordusunun 16 Nisan'dan beri yeni işgal saldırısını sürdürdüğü Metîna'da direnen gerilla, Şêlazê'deki Türk askerlerini iki koldan vurarak 13'ünü öldürdü.

Yoğun hava bombardımanı eşliğinde süren Türk işgal saldırılarına eylemlerle yanıt veren gerilla, önceki gün Şêlazê'de eylem düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Metîna Bölgesi

* Gerilla, 30 Nisan’da Şêlazê Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerini denetim altına aldı; saat 09.00’da iki koldan eylem düzenledi. Birinci eylem kolu, bir araya toplanan grubu ferdi ve orta otomatik silahlarla yakın mesafeden vurdu; 12'sini öldürdü. İkinci eylem kolu da suikast taktiğiyle hedef alıp 1 askeri öldürdü.

Xakurkê Bölgesi

* Türk savaş uçakları, 28 Nisan’dan Xakurkê'nin Xinêreya Jor alanını bombaladı. Bu bombardımanlarda gerilla kaybı yaşanmadı, ancak Rojhilatê Kurdistanlı üç sivil şehit düştü.

Şehîd Delîl Batı Zap

* YJA Star gerillaları, 29 Nisan saat 06.40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini orta otomatik silahlarla vurdu.

* YJA Star gerillaları, 30 Nisan saat 16.35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda harekete geçen Türk askerlerine orta otomatik silahlarla müdahale etti, askerlerini durdurdu.

Heftanîn Bölgesi

* Türk savaş uçakları, 27 Nisan saat 04.30’da Keşan'a bağlı Demka köyü civarını bombaladı. Bombardımandan sonra Irak güçleri Demka köyüne konumlandı.

Dört bölgede bombardıman

* Türk savaş uçakları, 29 ve 30 Nisan’da Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar ve Girê Amediyê alanlarını 8 kez; Xakurkê'nin Sinînê alanı 2 kez; Metîna'nın Dergelê Direniş Alanı'nı 1 kez; Zap'ın Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı'nı 1 kez bombaladı.

* Metîna'nın 28 Nisan, 30 Nisan ve 1 Mayıs’ta Serê Metîna, Şêlazê, Dergelê, Golka, Qesrokê ve Girê Hakkarî Direniş alanları saldırı helikopterleriyle bombalandı. BEHDÎNAN

 

 * * *

Askeri aracın altında kaldılar

Şirnex’te askeri aracın devrilmesi sonucunda 2 asker öldü, 2 asker ise yaralandı.

Şirnex merkeze bağlı Gabar Dağı'nda bulunan Akçay köyü yakınlarında Kobra tipi askeri aracın devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre; 1 asker öldü, 3 asker ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan askerlerden biri hastanede öldü.

 

* * *

HRE’den Türk güçlerine misilleme

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Türk işgal güçlerine misilleme yaptı; 10 Türk savaş elemanın öldürdü.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Genel Komutanlığı, 2-29 Nisan arasında gerçekleştirdiği misilleme eylemleriyle ilgili bilgileri paylaştı:

* Bab’ın kasaba hattında 2 Nisan'da gerçekleştirilen suikast eyleminde 1 Türk savaş elemanı öldürüldü.

* Ezaz’ın Marê hattında 6 Nisan’da gerçekleştirilen suikast eyleminde 1 Türk savaş elemanı öldürüldü.  

* Eble köyünde 13 Nisan’da gerçekleştirilen eylemde, 2 Türk savaş elemanı öldürüldü, 1'i yaralandı, 1 araç da imha edildi.

* Mare hattında 18 Nisan’da gerçekleştirilen eylemde, 3 Türk savaş elemanı yaralandı.

* İşgalci Türk ordusunun Daxilbaş üssüne yönelik 23 Nisan’da ağır silahlarla gerçekleştirilen eylemde, 1'i öldürüldü, 3'ü ise yaralandı.

* Ezaz hattında 26 Nisan’da gerçekleştirilen suikast eyleminde, 1 Türk savaş elemanı öldürüldü. 28 Nisan'da da 1'i öldürüldü.

* Türk ordusunun, Şera'ya bağlı Enabkê ve Kefirmizê’deki üslerine yönelik 29 Nisan’da gerçekleştirilen iki ayrı eylemde, 3 Türk savaş elemanı öldürüldü, 5'i yaralandı.

 

* * *

İki kolber katledildi

Rojhilatê Kurdistanlı iki kolber, Türk savaş uçaklarının saldırısı sonucu katledildi.

Rojnews'in haberine göre; Serdeşt nüfusuna kayıtlı ve bir çocuk babası Ahmet Haydari ile Serdeşt nüfusuna kayıtlı ve 3 çocuk babası Resul Çekal, 28 Nisan günü Hewlêr’in Sîdekan ilçesine bağlı Xêre ve Lolan dağlık sınır alanlarına geçiş yapmak isterken, Türk savaş uçaklarının saldırısı sonucu katledildi.

Sîdekan Kaymakamı İhsan Çelebi de bilgileri teyit etti. Kolberlerin cenazeleri dün de aynı noktada olduğu bildirildi. Cenazeleri almak için Rojhilatê Kurdistan’dan gelen ailelere, KDP güçlerince izin verilmediği öğrenildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.