Kürtlerin mesajını anlayın

Tülay Hatimoğulları

Tülay Hatimoğulları

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, Kürt halkının son seçimlerde verdiği net mesajın hem iktidar hem de muhalefet tarafından doğru anlaşımlasını istedi.

Hatimoğulları, 31 Mart seçimlerinin ardından gerçekleşen partisinin ilk haftalık Grup Toplantısı’nda konuştu. 31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıktıklarını belirten Hatimoğulları, ezilenler ve sömürülenler açısından bir umut kapısının aralandığını söyledi. Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Şimdi Türkiye’de bütün siyasetçilere düşen en önemli görev, Türkiye halklarının verdiği bu mesajı doğru okumaktır. Bu, iktidar için de böyledir, muhalefet açısından da böyledir. Burada özellikle Kürt halkının seçimlerde verdiği mesaj; Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesinin kapılarının aralanması istemidir.

Kazanan seçim stratejisi

Burada iktidar da muhalefet de bu mesajı en güçlü şekilde ele almalıdır ve en güçlü şekilde değerlendirmelidir. Kürt halkının taleplerine kulak verilmelidir. 31 Mart’ta ortaya çıkan harita ve değişim, demokratik bir değişim ve dönüşümün talebinin haritasıdır. Demokratik bir ülke; üçlü ve umutlu geleceklerin ve yarınların kurulabileceğinin haritasıdır. İnancın haritasıdır. DEM Parti olarak seçim sonuçlarını böyle okuyoruz. 31 Mart’ta DEM Parti’nin seçim stratejisi kazanmıştır. Ortaya koyduğumuz hedefleri hatırlayacak olursak; kayyumları göndermek, az farkla kaybettiğimiz belediyeleri kazanmak, batıda da Türkiye halklarının kazanması ve tüm halkların temsiliyetinin yerel yönetimlerde sağlanmasıydı. DEM Parti, sadece kayyumları göndermedi, sadece kazandığımız belediyelere yenilerini eklemedik. Aynı zamanda Türkiye siyasetinin ve Türkiye’de ortaya çıkan bu haritanın yönünü DEM Parti belirlemiştir. Bu seçim, DEM Partinin başarısıdır. Kent uzlaşısının her yerde başarıya ulaşmasıdır.

Sorumlulukların farkındayız

Bizler yeni dönemin üzerimize yüklediği görev ve sorumlulukların farkındayız. Bunların her zamankinden daha ağır olduğunun da farkındayız. Biz bu başarıyla yetinecek değiliz; bu başarıyı, daha da ileriye sıçratacak siyasetin tıkanmış olan damarlarını demokratik siyasetin kapanmış kapılarını açmak gibi bir görev ve sorumlulukla yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem demokratik mücadele ortaklığını hep birlikte kurmak, demokratik mücadele ittifakını hep birlikte genişletmek gibi bir görev ve sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız. Türkiye’de demokratik cumhuriyeti inşa etmenin kapılarını aralamak üzere Türkiye'deki bütün demokrasi güçleriyle bir arada olarak bu mücadeleyi daha da büyütmemiz gerektiğinin farkındayız.

Planları bir kez daha çöktü

AKP iktidarının, Saray rejiminin Kürt halkı üzerindeki ‘Çöktürme Planı’, 31 Mart seçimlerinde bir kez daha çökmüştür. İktidarın JİTEM ittifakı bir kez daha çökmüştür. Kürt sorununu çözemeyen çözülür gerçeğiyle bir kez daha karşılaştılar. Herkesi bu gerçeklikle yüzleşmeye davet ediyoruz. 21. yüzyılda bir halkın seçme ve seçilme hakkını elinden almak anlamına gelen kayyum rejimine karşı halk ‘ben kendi kendimi yöneteceğim’ dedi. Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışıyla belediyemizi bizler yöneteceğiz. Kendimizi de kentimizi de bizler yöneteceğiz, diyen değerli halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Buradan onları ne kadar alkışlasak azdır.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.