Uzatmadan çekil!

Birecik açıklama

Birecik açıklama

  • Bêrecûk Belediye Başkanı seçildikten kısa bir süre sonra DEM Parti'den istifa eden Mehmet Begit'e yönelik tepkiler sürüyor. Belediye binası önünde toplanan kitle, "Hırsıza ve ihanete geçit vermeyeceğiz" mesajı verdi.  

Riha'nın Bêrecûk (Birecik) ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçilen ancak 29 Nisan’da istifa eden Mehmet Begit'e tepkiler sürüyor. DEM Parti Bêrecûk Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas ile Riha Milletvekili Ömer Öcalan, Agirî Milletvekili Heval Bozdağ, Xelfetî Belediye Eşbaşkanları Saniye Bayram ve Mehmet Karayılan, Pirsûs Belediye Eşbaşkanı Ayten Kaya'nın da aralarında olduğu yüzlerce kişi, belediye binası önünde açıklama yaptı. 

DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, "Dün de buradaydık yarın da burada olacağız. Mehmet Begit istifa edene, halkın olanı halka iade edene kadar burada olacağız" dedi. Belediye Eşbaşkanı Manas da halkın iradesine sonuna kadar sahip çıkacaklarının altını çizdi. Manas, "Bu belediye halkındır, halkın iradesidir, ihanetle çalamazsın, yalanlarla çalamazsın, bayrak ve poster siyasetiyle çalamazsın. Bu zat hırsızlık yapamayacağını anlayınca partimizden istifa etmiştir. Değerli encümenlerimize ve seçmenlerimize kirli teklifte bulunarak, hırsızlığına ve ihanetine ortak etmek istemiştir. Değerli halkımız ve encümenimiz gerekli cevabı vererek onurlu bir duruş sergilemiştir. Eşbaşkanlık, şeffaf ve halkçı yönetim başta olmak üzere partimizin yönetim ilkelerini reddeden ve verdiği sözleri tutmayan biri, bu halk ve meclis üyelerimiz ile yol yürüyemez" şeklinde konuştu. 

DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan ise yaşananları "ihanet" olarak adlandırarak, şunları söyledi: "Birecik halkı iradesine sahip çıkıyor. Herkes şunu soruyor: nasıl oldu da bir ay olmadan istifa etti? Birecik halkının beklentilerini karşılamayacağını bildiği için istifa etti. Yalanlara sarılarak istifa etti. Birecik halkı onurlu bir halk. Bu onursuzluğu kabul etmiyor bu halk. Demokratik siyaseti en üst seviyede sürdüreceğiz. Bu zat 31 Mart'tan önce başka, sonra başka bir zat olmuştur. Belediye halkındır. Begit halkın iradesine sırt çevirmiştir. Halk bu dönek siyasete ve bu dönek zata selam dahi vermemeli. Bu dönekliği her yerde teşhir edeceğiz." RIHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.