Değişimin önünde hiçbir güç duramaz

Tunç Soyer

Tunç Soyer

  • CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin büyük bir değişimin eşeğinde olduğunu belirterek bunun önüne hiçbir siyasi aktörün geçemeyeceğini ifade etti. Soyer, “Bu millet başka bir gelecek hayalinin peşinde, başka bir gelecek umut ediyor, bunun önünde hiçbir güç duramaz. Bu değişim yaşanacak” dedi.

ERDOĞAN ALAYUMAT/İZMİR

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere sayılı günler var. Seçimlere yaklaşırken seçim meydanları daha çok ısınmaya başladı. Türkiye’nin birçok kentinde meydanlara çıkan siyasiler vaatlerini bir bir sıralıyor. Verilen vaatlerin en önemlisi ise değişim. 20 yıldan fazladır iktidarda olan Erdoğan yönetimindeki AKP, ilk defa kaybetmeye çok yakın. Türkiye halklarına hiçbir şey sunamayan AKP iktidarı seçime girilen son düzlükte de siyasi rakiplerini sindirmek için en iyi bildiği gözaltı ve tutuklama politikalarını yapmaya devam ediyor. İktidarın baskıcı uygulamaları için “son çırpınışları” yorumu yapılırken, Erdoğan ise seçim yaklaştıkça dilini daha çok sertleştiriyor. Karşısındaki en güçlü rakibi olan Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük eleştirileri hakaret boyutuna vardıran Erdoğan, 3 gün önceki İzmir mitinginde de Kılıçdaroğlu’nu hakaretler yağdırmış, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef almıştı.

İzmir’de CHP açık ara farkla

İzmir’de 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’li Tunç Soyer 1 milyon 549 bin 693 oy olarak büyükşehir belediyesini yüzde 58.10 oranıyla kazanmıştı. İzmir’de bulunan 30 ilçe belediyesinin 24’ünü CHP, 4’ünü AKP kazanırken, MHP ve İYİ Parti de 1’er belediye almıştı.

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde ise CHP’nin gösterdiği aday Muharrem İnce yüzde 54 oranında oy alırken Erdoğan ise yüzde 32.9’da kalmıştı. Milletvekilliği seçimlerinde ise CHP yüzde 41.3, AKP yüzde 28.7, HDP yüzde 11.5, İYİ Parti yüzde 10.9 ve MHP yüzde 6.3 oy oranı aldı. Bu sonuçlara göre CHP 14, AKP 8, HDP 2, İYİ Parti 2 ve MHP 2 milletvekili aldı.

Hiçbir güç değişimin önüne geçemez

AKP’nin 14 Mayıs’ta seçimlerinde ise kentte büyük bir hezimete uğrayacağı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin büyük değişimin eşiğinde olduğunu belirttti. Ülkede yaşanan değişim rüzgarını tersine çevirebilecek bir gücün olmadığını ifade eden Soyer, “Çünkü bu büyük değişim gücü halktan geliyor. Yani aşağıdan yukarıya giden büyük bir hareket var. Bu hareket büyük dönüşümün gerçekleşmesini sağlayacak. Hiçbir siyasi aktör bunun önüne geçemez” dedi.

Hakları gasp edilenlerin seçimi

Siyasi aktörlerin yaşanacak değişimi anlayıp, kavrayıp buna uygun bir gelecek tasavvur etmesi gerektiğinin altını çizen Soyer şöyle devam etti: “Emekten yana, haktan yana bir iktidar kurulacak. Onlarca yıldır hakları gasp edilen insanlar haklarını geri alacaklar. Bu çok zor bir şey, bu büyük bir dönüşüm demek. Halk bunu topla tüfekle değil sandıkta vereceği her bir oyla yapacak.”

Dünyaya örnek olacak

Türkiye seçimlerinin dünyaya örnek olacağını ifade eden Soyer, “Otoriter bir iktidarın demokrasiyle, oyla gittiği tarihi bir dönemeç yaşanacak. O yüzden çok kıymetli bir seçim” şeklinde konuştu. “21 yıllık Erdoğan iktidarı bu büyük dönüşümü hazmede bilecek mi” sorumuza ise Soyer şu yanıtı verdi: “Vallah bu millet hazmettirir, yani bu millet başka bir gelecek hayalinin peşinde, başka bir gelecek umut ediyor, dolayısıyla bunun önünde hiçbir güç duramaz. O değişim yaşanacak.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.